Vieno kąsnio užkandžiai

Vieno kąsnio užkandžiai

Kai už langų puikus oras, kiekvienas nori kuo daugiau laiko praleisti lauke. Šią tendenciją ypatingai ryškiai pastebi įvairių banketų organizatoriai. Šiltuoju metų laiku ypač populiarios tampa užsakomosios vaišės gamtoje. Jos savo ruožtu yra tikras iššūkis organizatoriams. Juk visai nesvarbu, į gamtą vežami karšti patiekalai ar vieno kąsnio užkandžiai, maistas visada privalo būti ne tik šviežias ir skanus, tačiau ir gražiai patiektas.

Maisto produktai užkandžiams

Svarbu atsiminti, kad užsisakant ar perkant įvairius maisto produktus, skirtus vasaros banketui gamtoje, ypatingą dėmesį reikia atkreipti į greitai sugendančių produktų galiojimo laiką, laikymo sąlygas, jų išvaizdą. Jeigu pastebite, kad greitai gendantys produktai, pvz.,  pienas ir mėsa, pardavinėjami nenaudojant šaldymo įrenginių, rekomenduojama tokios produkcijos atsisakyti. Patiekalai, skirti banketui gamtoje, turi būti paruošti tik iš šviežių produktų. Jei užsakomi vieno kąsnio sumuštiniai ar kiti užkandžiai su silke, reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių ir maistą derinti tarpusavyje. Meniu labai priklauso nuo konkrečios progos, svečių kiekio, jų statuso, taip pat šalia patiekiamų gėrimų, oro sąlygų ir pan.Banketo metu patiekalai turi būti ne tik skanūs ir lengvai pagaminami, bet ir nesunkiai transportuojami. Tačiau nepamirškite, kad toli gražu ne visi patiekalai puikiai tinka iškyloms. Kai kurie jų  nugabenti į iškylos vietą, nebeatrodys estetiškai. Venkite lengvai trupančių ar susitraiškančių gaminių. Be to, maistas tokiam pasisėdėjimui turi būti lengvai valgomas rankomis – juk gamtoje niekas nenori naudotis šakute ir peiliu. Taigi geriausias pasirinkimas piknikams – jau paruošti vieno kąsnio užkandžiai.

Užkandžiai gamtoje

Įprastinius patiekalus gamtoje galima patiekti ne tik skaniai bet ir originaliai. Taip pat užkandžiai gali būti ir labai prabangūs ir visai paprastučiai, bet visada įdomūs ir viliojantys. Viskas priklauso nuo  vaizduotės. Juk gamtoje yra labai daug galimybių ne tik įdomiai papuošti ir pagardinti patiekalus, tačiau ir pagaminti netikėtų skanėstų iš šalia randamų gėrybių: rūgštynių, kiškio kopūstų, uogų ar grybų.

Užkandžių gaminimo procesas

Puikus pasirinkimas, jei į užkandžių gaminimo procesą įtraukiami ir vaišių dalyviai. Juk žmonės iš tikrųjų mėgsta ne tik stebėti bei valgyti, bet ir kartu gaminti. Į tokią veiklą žmones galima įtraukti tiek įmonių organizuojamose išvykose, tiek ir šeimyninėse ar draugų iškylose, tereikia noro, žaismingumo ir kūrybingumo.

Galima netgi surengti varžybas: kas daugiau priskins kiškio kopūstų, pririnks pintinėlę grybų ar uogų. Vėliau iš šių gėrybių kartu galima kurti ir gaminti skaniausius patiekalus, padažus, desertus ir kt.

Kiekvienos iškylos gamtoje tema bei papuošimai priklauso nuo vietos, kurioje ji yra rengiama. Jeigu iškylaujate prie jūros, tai pasirūpinkite marinistine tematika, pasiūlykite padavėjoms pasipuošti jūreiviškomis palaidinėmis arba kepuraitėmis, parinkite tinkamą muziką, gaminkite šviežios žuvies patiekalų ar netgi didžiuliame katile virkite žuvienę. Jeigu iškyla organizuojate sode, kuriame auga daug uogų, vaisių, bei daržovių, drąsiai naudokitės šiomis gėrybėmis ir gaminkite iš jų gardžiausius skanėstus.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.