Visi, kurie ištisus metus laikėsi sveikos mitybos rekomendacijų ir tie, kurie visą šį laiką maitinosi greituoju maistu. Taip pat tie, kurie per metus gamino pietus savo šeimai ir tie, kurie dėkingi valgė jiems pagamintą ir patiektą maistą, šventiniu laikotarpiu nusipelnė pasilepinti gardžiais, nekasdieniškais šventiniais užkandžiais, pagamintais iš visiems lengvai prieinamų ingredientų. Čia siūlome keletą išskirtinių užkandžių idėjų kiekvieno iš jūsų šventinio laikotarpio stalui.
Užkandžių idėjos šventiniam laikotarpiui:
Jei savo šaldytuve turite rūkytų dešrelių, dešros ar kumpio, jūsų užkandžių stalas jau yra išgelbėtas. Jei jums dar trūksta kokybiškų naminių mėsos gaminių iš vietinių ūkininkų, paspauskite šią nuorodą https://dzukukrautuvele.lt/prekes/mesa/mesos-gaminiai/rukyti-mesos-gaminiai/rukytos-desreles-desros/ ir lengvai apsirūpinsite jais šventiniam bei kasdieniam stalui.
Krepšeliai su rūkytomis dešrelėmis
Pasigaminkime sočių ir išvaizdžiai atrodančių krepšelių su rūkytomis dešrelėmis. Į dubenį dedame konservuotų kukurūzų, kaparėlių arba smulkintų marinuotų agurkėlių, tarkuojame fermentinio sūrio, dedame smulkintos saldžiosios paprikos bei kubeliais pjaustytų rūkytų dešrelių. Griežtų proporcijų nėra, ingredientų dedame pagal skonį, mišrainės pasigaminame pagal norimų pagaminti krepšelių kiekį. Gardiname majonezu, juodaisiais pipirais, jei reikia ir druska. Išmaišome ir šaukštu dedame į pasirinktus tešlos krepšelius. Papuošiame šviežiais petražolių lapeliais.
Įdaryti kiaušiniai su rūkytų dešrelių griežinėliais
Kietai virtus kiaušinius nulupame ir perpjauname išilgai perpus. Išimame trynius ir sudedame į dubenėlį. Juos susmulkiname šakute. Dedame smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų. Įberiame smulkiai tarkuoto kietojo ar fermentinio sūrio. Viską sumaišome su majonezu, jo dedame tiek, kad gautume minkštą masę. Gauta užtepėle užpildome kiaušinių duobeles ir ant kiekvieno dedame po gražų griežinėlį rūkytos dešrelės. Aplink jį papuošiame mėgiamų garstyčių ar krienų taškeliais.
Vėrinukai su rūkytomis dešrelėmis
Labai paprasta, bet ypatingai skanu, vėrinukai su rūkyta dešrele. Fermentinį sūrį susipjaustome didesniais kubeliais. Po vieną veriame ant trumpo medinio iešmelio. Tuomet veriame konservuoto nusausinto ananaso gabalėlį, o tada rūkytos dešrelės gabaliuką, maždaug 5 centimetrų dydžio. Tada užveriame mažą marinuotą svogūnėlį. Mėgstantys gali pabarstyti vėrinukus džiovintų provanso žolelių mišiniu be druskos.
Skanaus!